2013. július 27., szombat

Sabal palmetto pálma mag, pálmamag - Jelenlegi ára: 100 Ft


Sabal palmetto mag
További termékeim:  Csodaszepviragok termékei a TeszVesz piacterén
Kérlek, nézd meg a többi aukciómat is, hátha találsz még valami hasznosat, így a postaköltségen tudsz spórolni.
Az ár 1 db magra vonatkozik.
Származási hely: Észak- és Dél-Karolinában (USA) őshonos. Alacsonyan fekvő, mocsaras területeken vagy vízpartok mentén él.
Leírás: Eredeti élőhelyén egy érett növény elérheti a 25 méteres magasságot. A régi, elhalt levélalapok és levélszárak cikk-cakkban helyezkednek el a törzsön, emiatt meglehetősen díszessé teszik azt. Ezek az elhalt növényi részek idővel lehullnak a törzsről és így sima felületű és szürke színű lesz. A lombkoronája viszonylag kicsi, 3, 7 és 5, 5 méter között van. A többi pálmához hasonlóan az árnyékban fejlődött növénynél a levélnyél hosszabb, nyurgultabb, míg a napon élő növénynél rövidebb. Costapalmate típusú levelei levélnyéllel együtt körülbelül 3, 7 méter hosszúra és 1, 8 méter szélesre nőnek meg. A levéllemez körülbelül a közepéig hasogatott. Levele zöld, ritkán sárgás-zöld árnyalatú. Elágazó virágzatán elhelyezkedő hímnős virágok színe fehér. Gyümölcsének színe fekete, átmérője 1-1, 5 cm között van. Mókusok, mosómedvék, egyéb emlősök és különböző madárfajok szívesen fogyasztják a káposzta pálma termését.
Gondozás: Annak ellenére, hogy sokszor mocsaras területeken és vízpartok mentén él, szárazságtűrő növény. Nyári hőségben nyugodtan locsoljuk rendszeresen. Ennek segítségével gyorsabb fejlődést tudunk elérni. Amennyiben teljes napon tartjuk, lombkoronája sokkal tömöttebb lesz, mintha árnyékban fejlődne. Talajra nem igényes, de ha télen is kint akarjuk hagyni, legjobb, ha sódert keverünk földjéhez. Ebben az esetben jó csapadékvédelmet kell biztosítanunk és vészfűtéssel is rendelkeznünk kell, hiszen a sokáig tartó -10 fokos hideget nem viseli el.
USDA zóna: 8a
Csírázási idő: 25 fokon körülbelül 3 hónap alatt csírázik ki.  
Köszönöm, hogy benéztél hozzám.


Jelenlegi ára: 100 Ft

Az aukció vége: 2013-08-14 06:09
. Sabal palmetto pálma mag, pálmamag - Jelenlegi ára: 100 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése